Cine suntem?

Misiunea Bucovina

Despre noi

Asociația Misiunea Bucovina este o organizație creștină evanghelică non-profit, de ajutor umanitar, care oferă suport persoanelor ce au nevoi fizice și nevoi spirituale. Comunitatea are la bază 3 pasiuni mari și supreme:

  • Ca Numele lui Dumnezeu să fie Mare între Națiuni (Mal. 1:11);
  • Ca Mielul să primească răsplata deplină pentru suferința Lui (Apoc. 7:9-10);
  • Ca să promoveze prin diverse proiecte valorile Creștine, în societatea contemporană.

Motto: “Oameni pentru oameni, mâini pentru mâini și inimi pentru inimi.

Fondatorul și Președintele organizației este Daniel Ursachi, iar Emanuel Ursachi are funcția de Vicepreședinte.

Numele organizației este derivat din regiunea geografică Bucovina, ce în istorie, înainte de anul 1775 se mai numea și Țara de Sus. Context care inspiră grupul misionar spre a cuceri lumea pentru Țara de Sus (Împărăția lui Dumnezeu). Cu sediul principal în Vicovu de Sus, în aproprierea graniței cu Ucraina. De asemenea organizația deține locații de depozitare și în Rădăuți.

Istorie

Misiunea Bucovina a fost fondată în anul 2017 de către Daniel Ursachi, fiul misionarului creștin Petrică Ursachi. Pe când se afla în izolare, în camera personală, la vârsta de 19 ani, din cauza unei boli pe nume oreion, care l-a forțat să rămână singur timp de 2 săptămâni, timp în care a avut mediul potrivit de a reflecta mult la chemarea pe care Dumnezeu avea să i-o facă de-a lungul anilor.

“Știam că Dumnezeu vrea să se folosească de mine și să inițieze o lucrare mare, asta îmi spunea inima, profețiile, evenimentele din jur, parcă chiar toate obiectele îmi șopteau: Dumnezeu are planuri mari, urmează-le cu credincioșie. Adesea aveam discuții lungi, în casa bunicului, cu vărul meu Andrei, care credea în această viziune, de a ajunge cu Evanghelia lui Hristos cât mai departe în lume. Mă asculta și ne încurajam adesea cu cuvintele Apostolului Pavel (Voi sunteți ambasadorii lui Dumnezeu pe pământ…)”.

Sunt cuvintele lui Daniel Ursachi, fondatorul Asociației Misiunea Bucovina.

„Ajutând în Numele lui Hristos”

De ce Misiunea Bucovina?

Prin Educarea copiilor și a tinerilor, prin ajutorarea celor nevoiași și prin însuși cuvântul Scripturilor vrem să ajutăm pe cei ce nu se pot ajuta, pentru a avea o viață mai bună material cât și spiritual.

Educare
Ajutorare
Evanghelizare
300
de familli

susținute cu hrană

300+
de tone

de lemne donate

100+
de tone

de alimente donate

"Ajutând în Numele lui Hristos"

Voluntarii noștri remarcabili

Ligiu Serediuc Administrator Cazuri
Alin Crișu Responsabil Dezvoltare
Naomi Ungurean Coordonator Media și Editor
Amaris Purice Voluntar
"În calitate de voluntar al Misiunii Bucovina, am avut ocazia să ofer sprijin și încurajare oamenilor aflați în situații dificile, să împărtășesc cu ei învățăturile și valorile creștine și să le ofer speranță. Fiecare întâlnire cu oamenii din comunitățile cărora le-am dedicat timpul a fost un prilej de învățare și creștere spirituală, întrucât am avut posibilitatea să observ cum Cuvântul lui Dumnezeu poate avea un impact real asupra vieților lor. Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale acestei activități este legătura strânsă pe care am dezvoltat-o cu ceilalți voluntari. Sunt onorată să fac parte din Misiunea Bucovina și să aducem împreună rod pentru Împărăția lui Dumnezeu."
Ana-Maria Grigoraș Lider Școala Creștină
"Prima dată când am interacționat cu Misiunea Bucovina a fost în martie 2022, atunci când o prietenă m-a invitat într-o călătorie la Vaslui cu scopul de a participa ca învățătoare la un program de școală duminicală. A fost oportunitatea potrivită de a mă implica într-o slujire pe termen lung, conștientizând cât de important este ca cei din jurul nostru să-L cunoască pe Dumnezeu prin ceea ce facem. Prin activitățile organizate în cadrul Misiunii Bucovina cred că oamenii pot să vadă și să cunoască cum este El cu adevărat. De aceea, am ales să mă implic în continuare."
Sergio Franciuc Programator software IT
„Mă bucur că Dumnezeu a rânduit să se dezvolte această lucrare minunată! Simt nevoia și chemarea de a mă implica în această misiune, unde pot crește alături de o comunitate foarte activă! Îmi doresc ca mai mulți creștini să descopere acestă plăcere de a-L sluji pe Dumnezeu prin această misiune, totodată mă rog pentru această comunitate de oameni, care și-au înțeles chemarea! Dumnezeu să binecuvânteze Misiunea Bucovina!”
Paul și Loredana Serediuc Voluntari
"Ne bucurăm să slujim Domnului împreună cu Misiunea Bucovina. Aceasta este o echipă activă, dedicată slujirii, responsabilă, care lucrează neobosită în câmpul de misiune. Participând la activitățile organizației am avut posibilitatea de a vizita multe familii din diferite sate, am slujit în multe biserici, am avut oportunitatea de a ajuta copiii prin intermediul Școlii Duminicale și totodată de a ne implica în diverse proiecte de construcții."
Veronica Ujeniuc Lider Școala Creștină
"Hristos a iubit copiii, i-a luat în brațe și i-a binecuvântat.
Dorința Lui ne-a inspirat (1 Timotei 2:4), rugăciunea Lui ne-a motivat (Ioan 17:26), de aceea ne dorim ca fiecare copil să audă despre dragostea lui Hristos, să-L cunoască pe El și să-L iubească.
Astfel, împreună cu instructorii MB am ales să ducem mesajul mântuirii în cât mai multe sate, în zone unde oamenii nu au auzit de El, în sate unde copiii nu-L cunosc."
Ruben și Bianca Torac Voluntari
"Misiunea Bucovina a apărut în viața noastră în momentul în care am decis că vrem să facem mai mult pentru Dumnezeu. A fost și este oportunitatea perfectă de a sluji alături de niște oameni minunați, mărturisindu-l pe Domnul nostru Isus Hristos prin orice faptă. A fost deasemenea, dovada că Dumnezeu ascultă glasul nostru, iar atunci când există dorința de a lucra în câmpul Lui, El găsește locul potrivit pentru a ne folosi."

Opinii de la cei care au împărtășit experiențele lor

Testimoniale

Deosebit de frumos ceea ce faceți… Dumnezeu să vă binecuvânteze cu viață veșnică pe toți pentru tot ce faceți spre slava Lui!

Daniela S.

Melodia mi-a ridicat cu adevărat spiritul! Mulțumesc, și Dumnezeu să vă binecuvânteze grupul. Un frate în Iisus Hristos din Calgary, Canada.

Toby

Domnul să vă binecuvânteze fraților, pentru că aduceți ajutoare oamenilor în vârstă care n-au nici un sprijin de nicăieri, și mai ales că le duceți și vestea evangheliei.

Serghei T.

Urmărește-ne pe YouTube

Proiecte Misiunea Bucovina

Cutia cu alimente

Instrumentul Copilului Lipsit

Acasă un loc mai dulce

Îmbracă un copil sărman

Roade pentru nevoiași

Alături de Africa

Școala Creștină Misiunea Bucovina

Binecuvântează un copil

Noi plantăm, Domnul face să crească

Conferințe Misiunea Bucovina

Juniorii Misiunii Bucovina

Grup Coral Misiunea Bucovina

Frații Ursachi și prietenii

Vizite la bătrâni și bolnavi